9789401429269Samen met Kindercorrespondent Tako Rietveld werk ik aan het opzetten van The Youth Foundation. Via deze wereldwijde stichting moeten uiteindelijk alle verhalen van alle kinderen en jongeren te vinden zijn. Dit is belangrijk omdat zij op een andere manier naar de wereld kijken dan volwassenen. Bijna altijd is zijn kinderen creatiever, positiever en eerlijker. Ze zien, beleven en ervaren alles op hun eigen manier en dus hebben ze ook andere observaties, opvattingen en oplossingen. Ruim een derde deel van de wereldbevolking is op dit moment jonger dan 18 jaar. Elke dag zien we kinderen en jongeren in de media, maar zelden of nooit vertellen ze echt zelf hun verhaal.

Onze droom is….
Elk land moet een eigen Kindercorrespondent hebben, is het idee. Daarom richtten we in 2015 The Youth News Foundation op en bouwen we aan een internationaal netwerk van journalisten die met kinderen en jongeren praten.

logo kindercorrespondent (2)Jullie! En tegelijkertijd voor iedereen. Dus hebben we jullie steun keihard nodig! Steun kan in de vorm van geld maar ook goede ideeen, netwerk, wapperende handjes bij projecten en liefde. De Kindercorrespondent is dus altijd onafhankelijk en wordt door niemand gefinancierd. We doen eigen projecten, zoals de Kinderstem, The Youth Gala, #vteam, de #jonge100, interviews en reportages, maar ook opdrachten zoals Duinvloggers, Meiden van 10 en presentaties. Supertrots ben ik op het project #vteam; bekijk hier waarom.

Steun ons via de stichting van de Kindercorrespondent The Youth News Foundation.

Wie zijn we?
Tako is bedenker, initiator, drijvende kracht en dé eerste echte Kindercorrespondent in de wereld. Maar de projecten kan en doet hij natuurlijk niet alleen. We werken samen met een enthousiast team professionals: Marjet, Rick, Hein, Thijs, Maaike, Karin, Roel, Marga, Marco, Vivian, Naima, Jannet, Stephan, Jett, Ruben, Aart, Martijn en vele anderen.

Werken met het team van de Kindercorrespondent is gegarandeerd een chaotisch feestje waarin we hard werken en veel lol maken. Zo maakten we als crew dit backstage-vlogje tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 2017. Onder het filmpje stellen enkele van de vaste crewleden zich aan je voor!

Zie www.kindercorrespondent.nl en www.theyouth.org