Mediatraining

Mediatraining: het woord is aan jullie

In de mediatraining ‘het woord is aan jullie’ duiken we actief het gesprek tussen woordvoerder en journalist in. De opgenomen interviews worden teruggespeeld en van commentaar voorzien. Uiteindelijk werken we toe naar de regie van de geïnterviewde; zodat uiteindelijk de door jullie gewenste quote overeind blijft staan. Wij besteden speciale aandacht aan houding en non-verbale aspecten in de communicatie. Daarbij leer je namelijk ook van elkaars interviews. Het goed leren vertellen van je verhaal is een oefening die je gebruikt bij media, maar ook daarna van pas komt bij elke presentatie, speech en borrelpitch.

Deze training bied ik aan in een korte (halve dag) en een lange versie (hele dag). De hele dag is met name bedoeld voor medewerkers die regelmatig daadwerkelijk met journalisten in contact staan en interviews moeten afgeven. Doordat we een dag de tijd hebben kunnen we meerdere malen in verschillende settings oefenen en aanscherpen. De halve dag is geschikt voor iedereen die meer gevoel moet krijgen bij het brengen van een korte krachtige boodschap. Deze variant is ook geschikt voor bestuurders en directeuren die minder makkelijk een hele dag vrij kunnen maken in hun agenda. Beide varianten hebben een maximum aantal deelnemers van 5 medewerkers.

Ik geef ook andere trainingen, zoals een training pro-actief persbeleid, kernboodschappentrainingen, schrijftrainingen en coaching. Neem contact met me op voor een offerte op maat.

 

Contact

Buiten de lijntjes is nog altijd op het papier

Contact heb ik het liefst face to face, persoonlijk… dus mail of bel me en ik kom naar je toe voor een gesprek. Want alleen als we elkaar spreken weten we of het wat wordt. Als ik niet opneem, geen paniek. Ik laat binnen 24u wat van me horen. Heb je haast en spoed en kun je niet wachten? Stuur dan een appje of een sms.