Training Nieuwsmaker

Voor wie?

Deze training is speciaal voor beginnende & medior woordvoerders, persvoorlichters en communicatiemensen met nieuws & media in hun takenpakket.

Opzet training

De training gaat over alle aspecten van omgaan met de media. We starten met het analyseren van nieuws en invalshoeken. Maar we gaan ook uitgebreid in op strategisch managementadvies en woordvoeringslijnen. Hoe kun je als persvoorlichter het medialandschap intensief bespelen? Hoe werken journalisten? Welke onderwerpen zijn voor jouw organisatie risicovol en kansrijk?

Achterliggende theorie

Pro-actief persbeleid klinkt als een nieuwe toverformule, maar in ons vak bestaan die niet; toverformules. Als we over de linie ons interne en externe netwerk goed willen laten inspelen op de dynamiek van het nieuws op alle platforms, moet je anders te werk gaan dan vroeger.

Op maat met eigen cases

In een interactieve werksessie gaan we aan de slag met de door jullie aangeleverde casuïstiek; uit het verleden, maar wellicht ook in voorbereidende zin. De training bestaat uit verschillende modules die al naar gelang jullie behoeftes en leerwensen kunnen worden uitgebreid. In al mijn modules maak ik gebruik van (mijn eigen) ervaringen uit de praktijk en zit altijd een interactief element.

Ik geef ook andere trainingen – bekijk hier.

Contact

Buiten de lijntjes is nog altijd op het papier

Contact heb ik het liefst face to face, persoonlijk… dus mail of bel me en ik kom naar je toe voor een gesprek.  Heb je haast en spoed en kun je niet wachten? Stuur dan een appje of een sms.

Geïnteresseerd in een training?