PR & Communicatie WAD de film

Ruben Smit maakt met een bijzonder team van professionals prachtige films en documentaires over de Nederlandse natuur, waaronder WAD! (2018), Schatkamer van de Veluwe (2017), Levende Rivier (2016) en de Nieuwe Wildernis (2014). Al sinds 2014 ben ik nauw betrokken bij Ruben Smit en zijn bijzondere natuurfilmprojecten. Voor mij is het supergaaf om hem te mogen ondersteunen bij al zijn PR & communicatie en productiebegeleiding van zijn huidige en nieuwe natuurfilms en educatieprojecten.

WAD, overleven op de grens van water & natuur

Vijf jaar filmt de crew het waddengebied; een gebied vol oerkrachten en pure natuur. Als het sneeuwt, stormt en als de zon schijnt en iedereen lekker naar het strand gaat. Dit natuurgebied verdient natuurlijk een echte, goede natuurfilm. Een film die jou als kijker doet verwonderen en laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is. Wadfilm ging in première najaar 2018 maar in 2017 startte al de (social)mediacampagne & communitybuilding. Met nauwelijks advertentiebudget hebben we maximaal bereik gehad; van Jinek tot AD, meerdere malen DWDD en een nog steeds groeiende community online.

Wadfilm in vele vormen

We maakten zoveel waanzinnig mooi beeld; we krijgen er geen genoeg van. Natuurlijk maken we een adembenemende bioscoopfilm die begin oktober 2018 in première gaat. Ook komt er in 2019 een vierdelige tv-serie met alle verhalen die niet in de film paste. En, we vergeten de scholen niet, samen met de Waddencentra, Waddenvereniging en Shoreline maken we een educatief pakket voor basisscholen en voortgezet onderwijs in Nederland. Dat is eind 2017 al beschikbaar. En in de tussentijd krijg je via de de website, nieuwsbrieven en social platforms al heel veel voorpret, tipjes van de sluier en sneakpeaks.

De crew van Wadfilm weet op onvoorstelbare wijze het Wad te vangen in prachtige beelden en verhalen. Mijn taak is het om Wadfilm in the spotlights te (laten) zetten. De communicatiecampagne is gericht op alle vormen van het project en liep van 2017-2019. Daarbij communiceren alle hoogtepunten in de voorbereiding en bekendmaking in nauwe afstemming met de betrokken organisaties. Ik onderhoud de contacten met de communicatieafdelingen, ontwikkel en bewaak de mediaplanning, hou de website up to date, regel en begeleid ik media-optredens en interviews met de crew, en werk aan een continue communitybuilding- en contentstrategie van onze onlineplatforms.

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontdek deze bijzondere natuurproductie via: www.wadfilm.nl

Contact

Buiten de lijntjes is nog altijd op het papier

Contact heb ik het liefst face to face, persoonlijk… dus mail of bel me en ik kom naar je toe voor een gesprek.  Heb je haast en spoed en kun je niet wachten? Stuur dan een appje of een sms.