Op 17 november 2017 is het 25 jaar geleden dat de eerste CliniClown het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam binnen. Inmiddels zijn de CliniClowns 25 jaar verder en spelen ze door heel Nederland. Ze brachten ruim 1,2 miljoen kinderen vrolijkheid en lichtheid. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst. Het geheim? Dat zit ‘m in de kracht van verbeelding.

Om dit met iedereen te delen opent CliniClowns voor 3 dagen het Museum der Verbeelding. Aan de hand van waargebeurde verhalen, workshops en ontmoetingen met de clowns kan iedereen zelf ervaren wat de kracht
van verbeelding doet. Zo kan je bijvoorbeeld meedoen aan de ziekenhuisbeddenrace en zwemt er een kinderarts rond in een aquarium!

Verjaardag in het zonnetje!

In 2016 mocht ik de communicatieafdeling al een keer helpen om meer overzicht en strategie te creëren in de pers&media-aanpak. Dat deden we on the job, 1 op 1 in twee halve dagen met gewoon een kop koffie. Voor het jubileum van 2017 was mijn opdracht; zet ons zoveel mogelijk in het zonnetje! In nauwe samenwerking met de communicatiecoördinator ging ik aan de slag. Ik maakte en verstuurde een persuitnodiging in verschillende versies, een landelijk persbericht en 10 regionale persberichten, Q&A en diverse factsheets. We verzonnen per medium een andere insteek, en daarna was het devies; bellen, bellen, bellen (en een heel klein beetje mailen). Met uiteindelijk aandacht op vele vlakken, van opening AD en alle regionale edities tot NOS, Langs de Lijn, diverse lokale en regionale omroepen, Evers staat op en ANP.

Klik op de foto voor het item van de NOS:

 


Ilja van Alten – Coördinator Communicatie CliniClowns

“Marjet weet goed in te schatten wat nieuwswaardig is en welke aanpak werkt. Daarbij weet ze de weg in het perslandschap goed te vinden, heeft fijne connecties en is bovendien super praktisch. Ze heeft een snelle en frisse pen en gooit actie in de taxi. En daarnaast is het een heel leuk mens om mee samen te werken.”