Training (pro)actief persbeleid

Er bestaat geen opleiding voor woordvoerder of persvoorlichter. Op zich niet erg; want het beroep an sich is zo hevig aan verandering onderhevig dat het mijn overtuiging is dat de klassieke persvoorlichter een uitstervende soort is. Daarover blog ik regelmatig én ik geef trainingen. 

Deze training is speciaal voor beginnende & medior woordvoerders, persvoorlichters en communicatiemensen met nieuws & media in hun takenpakket. De training gaat over alle aspecten van omgaan met de media. We starten met het analyseren van nieuws en invalshoeken. Maar we gaan ook uitgebreid in op strategisch managementadvies en woordvoeringslijnen. Hoe kun je als persvoorlichter het medialandschap intensief bespelen? Hoe werken journalisten? Welke onderwerpen zijn voor jouw organisatie risicovol en kansrijk?

Pro-actief persbeleid klinkt als een nieuwe toverformule, maar in ons vak bestaan die niet; toverformules. Als we over de linie ons interne en externe netwerk goed willen laten inspelen op de dynamiek van het nieuws op alle platforms, moet je anders te werk gaan dan vroeger. In een interactieve werksessie gaan we aan de slag met de door jullie aangeleverde casuïstiek; uit het verleden, maar wellicht ook in voorbereidende zin. De training bestaat uit verschillende modules die al naar gelang jullie behoeftes en leerwensen kunnen worden uitgebreid. In al mijn modules maak ik gebruik van (mijn eigen) ervaringen uit de praktijk en zit altijd een interactief element.

  • Nieuwsmaker als interactieve één- of tweedaagse training waarbij je zelf aan de slag gaat met jouw cases (incompay, coaching on the job of met open inschrijving)
  • Nieuwsmaker als prikkelende speech over de veranderingen in het medialandschap en het maken van nieuws

Ik geef ook andere trainingen, zoals mediatrainingen, kernboodschappentrainingen, schrijftrainingen en coaching. Neem contact met me op voor een offerte op maat.

Contact

Buiten de lijntjes is nog altijd op het papier

Contact heb ik het liefst face to face, persoonlijk… dus mail of bel me en ik kom naar je toe voor een gesprek. Want alleen als we elkaar spreken weten we of het wat wordt. Als ik niet opneem, geen paniek. Ik laat binnen 24u wat van me horen. Heb je haast en spoed en kun je niet wachten? Stuur dan een appje of een sms.