Training Pers & Media voor Samen Dementie Vriendelijk

In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Daarom bieden zij trainingen ‘GOED omgaan met dementie’. Online, maar ook op locatie.

Het programma Samen dementievriendelijk verzorgt zelf haar contacten met de media; via haar stake-holders, het team van vrijwillige trainers, diverse netwerken en niet op de laatste plaats via mensen met dementie en hun mantelzorgers. In een tweedaagse incompanytraining heb ik de teamleden wegwijs gemaakt in de wereld van pers & media door ze een mediatraining te bieden.Daarbij zochten we samen naar de nieuwswaardige boodschap en hoe je je zo kunt voorbereiden dat als er iets gebeurt, je meteen kunt doorpakken. Het versterken dus van je ‘nieuwsneus’. Daarnaast mocht ik meekijken bij de start van de campagne ‘Dementievriendelijk in je werk’. Hierin worden mensen die in hun werk te maken krijgen met klanten of bezoekers met dementie, opgeroepen om hun kennis over het omgaan met klanten met dementie te vergroten met een van de 11 gratis online trainingen voor specifieke beroepsgroepen. Lees meer over dit programma en de trainingen. 

Contact

Buiten de lijntjes is nog altijd op het papier

Contact heb ik het liefst face to face, persoonlijk… dus mail of bel me en ik kom naar je toe voor een gesprek. Want alleen als we elkaar spreken weten we of het wat wordt. Als ik niet opneem, geen paniek. Ik laat binnen 24u wat van me horen. Heb je haast en spoed en kun je niet wachten? Stuur dan een appje of een sms.