Crowdfunding voor een Rookvrije Jeugd

Al jaren vechten Wanda de Kanter en Pauline Dekker voor de dag dat niemand meer rookt, voor een rookvrije jeugd. Van rechtszaken – waaronder de aangifte tegen de tabaksindustrie op initiatief van Anne Marie van Veen – tot campagnes om de explosie aan verkooppunten te stoppen. Eerder dit jaar zijn ze uit de Alliantie Nederland Rookvrij gezet omdat we te activistisch zouden zijn. Tegelijkertijd stopte KWF Kankerbestrijding ook de financiering voor hun strijd. Maar ze blijven vechten op het scherpst van de snede! Ze stellen de praktijken van de tabaksindustrie aan de kaak en blijven de overheid bestoken om in actie te komen. Want de enige die het roken kan stoppen is de overheid.

Leonard Witkamp van Ksyos was de eerste die uit de Alliantie Rookvrij Nederland stapte toen het nieuws bekend werd dat de beide longartsen niet meer welkom waren. Aan tafel bij EenVandaag roept hij de wereld op om hen te ondersteunen in een crowdfunding. Hij schenkt ze als start daarvan de eerste Ksyos Beter Leven Prijs met een waarde van €10.000 die hij live uitreikt aan ze op NOS radio 1.

Aan mij de schone taak om de dames te helpen om met minimale inzet en kosten toch een crowdfundingscampagne uit de grond  te stampen. Ik zoek wat extra crowdfundingsadvies, we organiseren een klankbordsessie, maken een extra beeld en zoeken de juiste woorden om uit te leggen wat er allemaal aan de hand is. De media-aandacht gaat al eerder lopen dan gedacht. Terwijl de dames nog hun familie en vrienden mailen, heeft Trouw het nieuws al gevonden. Daarna slaat het door naar vele nieuwssites; van nu.nl tot opzij, van ad.nl tot volkskrant. Binnen een week wordt er al €80.000 opgehaald. Een prachtresultaat!

Wil je ook helpen in de strijd voor een rookvrije jeugd? Steun en doneer via www.stichtingrookpreventiejeugd.nl.

Contact

Buiten de lijntjes is nog altijd op het papier

Contact heb ik het liefst face to face, persoonlijk… dus mail of bel me en ik kom naar je toe voor een gesprek.  Heb je haast en spoed en kun je niet wachten? Stuur dan een appje of een sms.

Geïnteresseerd in een training?