Adviseur PR & Communicatie voor Prolander

Prolander werkt aan het landelijk gebied in Drenthe en Groningen. Van het aanleggen van natuurgebieden tot het verbeteren waterstanden of het puzzelen met agrarische gronden; alles komt langs. En ook al zie je het niet als gewone fietsende recreant; er is stiekem heel veel werk in uitvoering in het landelijk gebied. Prolander is daarbij de schakel tussen beleidsmakers en de uiteindelijke beheerder van een natuurgebied. Dat is vaak een ingewikkelde maar uitdagende puzzel. Want er moet rekening gehouden worden met de wensen van vele verschillende bestemmingen: natuur, landbouw, ondernemerschap, water(berging) en recreatie. 

In 2016 en 2017 ondersteun ik Prolander op het gebied van concerncommunicatie en nieuwsredactie. Als afgestudeerd landschapsplanoloog ken ik de wereld van Prolander als geen ander; juist ook omdat ik in het begin van mijn carrière bij de voorganger van Prolander, DLG, heb gewerkt. Ik beheer de website en het intranet, maak nieuwsberichten samen met projectleiders en ondersteun het management bij de verantwoordingscyclus naar de opdrachtgevers. Het werk wat Prolander doet is erg bijzonder en tegelijkertijd erg tijdelijk en vaak ook onzichtbaar voor het grote publiek. Juist omdat er zoveel belangen spelen moet het veranderingsproces in projecten heel zorgvuldig doorlopen worden. Tegelijkertijd genieten we allemaal van een mooi nieuw natuurgebied en zijn boeren blij als hun gewassen niet continu onder water staan of verdrogen. Ik blijf het een geweldige uitdaging vinden om in de communicatie al deze dimensies samen te brengen en met respect naar allen te verwoorden.

Contact

Buiten de lijntjes is nog altijd op het papier

Contact heb ik het liefst face to face, persoonlijk… dus mail of bel me en ik kom naar je toe voor een gesprek. Want alleen als we elkaar spreken weten we of het wat wordt. Als ik niet opneem, geen paniek. Ik laat binnen 24u wat van me horen. Heb je haast en spoed en kun je niet wachten? Stuur dan een appje of een sms.