Is storytelling iets anders dan woordvoering? Want waar een verhaal begint met ‘er was eens’ en langzaam naar de climax opbouwt, start een woordvoeringslijn altijd primair met de climax. Toch heeft storytelling zo ook zijn invloed op ons vak. Want met het juiste verhaal en de juiste insteek heb je de meeste kans dat je als woordvoerder je nieuws op de buhne krijgt.

Storytelling

In essentie is een boodschap overbrengen niks anders dan woorden in de goede volgorde achter zetten. En toch is een verhaal góed vertellen meer dan dat alleen. Een verhaal komt tot leven door talloze kleine en grote aspecten, zoals dynamiek in je stem; het laten leven van je verhaal; weten wie je publiek is én wat je wilt laten blijven hangen. Zo is een goed verteld verhaal meer dan zenden alleen, meer dan een voorgelezen betoog. Een goede verhalenverteller is geen brenger van het tekst, het is kunstenaar van woorden en dat doet hij alleen, en toch samen met z’n publiek…

De VERhaler

De VERhaler maakt theaterVERtellingen voor grote mensen. Hij is een verhalenverteller zoals verhalenvertellers horen te zijn; een podium slechts gevuld met woorden. Hij vertelt met een mimiek die je vanaf het eerste moment grijpt en je fantasie meeneemt. Historische feiten, jaartallen en weetjes wisselen elkaar in rap tempo af met prachtige schetsjes van klein dagelijks geluk. Altijd puur, oprecht met een knipoog en doorspekt met spitsvondig taalgebruik. Ik help mee met de PR, marketing en de productie van de grote theatervertellingen.

Zie ook: www.verhaler.nl.