Mijn visie: van de frontlinie naar over de linie
We gaan van de communicatieafdeling in de frontlinie naar een organisatie die over de hele linie goed communiceert. Hoe laat je de controle dan los? Hoe vind je de juiste mensen om het verhaal te vertellen? Wat zijn de afspraken, hoe train je ze en wat leer je ze dan? Dat zijn de leuke vragen om mee te worstelen. Samen; terwijl we altijd te weinig tijd denken te hebben, te veel ambities, te ingewikkelde issues en te veel kleine problemen.

69bd63c4a10d66642821b424f318c475Waarvoor huur je mij in
Ik help en denk mee. Gewoon via lezingen, workshops, creatieve brainstorms, startups, door jouw verhaal de juiste woorden te geven, training on the job of gewoon in een gesprek tijdens een wandeling buiten:). Daarbij pak ik de rol van PR-adviseur, woordvoerder, schrijver tot strategisch communicatieadviseur, coach, workshopbegeleider, mediatrainer, docent of evenementenorganisator.

Actief persbeleid en verzenden van persberichten
Zelf actief de pers opzoeken is voor veel organisaties nog best lastig. Wanneer doe je dat, wat schrijf je en wie benader je behalve die paar vaste contacten? Ik ondersteun jou bij het opzetten van een actief persbeleid waarbij jij de regie pakt. We vertalen je jaarplanning en communicatiestrategie naar een actieve perskalender met momenten waarop jij komend jaar de pers opzoekt. Ik kan de persberichten voor je schrijven en zorg voor een gerichte verzending naar journalisten. Natuurlijk alles in nauw overleg en contact met jou als opdrachtgever. Ik maak gebruik van een databank met ruim 10.000 persadressen; van lokaal tot landelijk, van vakblad tot blog. Nooit meer excellijsten met verouderde en onvolledige adressen; maar up to date en efficient werken.

Verbinder zonder verband
Ik help en ondersteun mensen en organisaties die écht in contact (willen) staan met alles en iedereen om hen heen. Organisaties die snappen dat de buitenwereld binnen is en de binnenwereld buiten; maar die hulp en advies zoeken bij hoe je daarbij je kansen grijpt.  Ik zoek het contact tussen mensen, in plaats van tussen organisaties. Ik zoek woorden die de wereld kleuren. Hou van onmogelijke problemen en los die samen op.

Thema’s die mijn hart harder doen kloppen
De circulaire (deel)economie, vakmanschap & ambacht, natuur & duurzame energie, kinderen/ jongeren, gezond leven, zorg & welzijn en crisis.

Opdrachtgevers heden en verleden
Ruben Smit Productions, Chint Solar NL, Van der Hilst Communicatie, CliniClowns, Gemeente Alphen aan den Rijn, Topsector Energie, Haagse Hogeschool, Prolander, KSYOS, NVvR, Unie van Waterschappen, Samen Dementie Vriendelijk, WNF/Droomfondsproject Haringvliet NL Delta, Stichting Jeugdzorg Sint Joris, ROC Nijmegen, ROC Landstede, Groene Hart Ziekenhuis, FLOW Magazine, Politie, E.ON, Hogeschool Leiden, afdeling persvoorlichting Tweede Kamer, BBK/ Door Vriendschap Sterker voor het ministerie van SZW en voor de inspectie SZW, Kindercorrespondent, The Youth Foundation, Eelerwoude, Klimaat en Energie Koepel, Wageningen Universiteit, Staatsbosbeheer, Ministerie van LNV, Dienst Landelijk Gebied en Greenchoice.

Meer weten? 
Bekijk mijn blog met mijn visie op recente ontwikkelingen in het vakgebied of download mijn cv met mijn ervaring.